[vc_row][vc_column][vc_column_text]
اتوبار چیست و شامل چه نوعی از باربری می شود ؟ اتوبار به معنای حمل و نقل زمینی است و این واژه از دو بخش تشکیل شده که می توان به ” اتو ” به معنای ماشین و ” بار ” به معنای حل و نقل اشاره کرد. در این مطلب شرکت حمل و نقل بین شهری به زوایای مختلف در راستای پرسش ” اتوبار چیست ؟ ” خواهید پرداخت.
اتوبار چیست و چه سهمی از صنعت حمل و نقل دارد ؟
در پاسخ به پرسش اتوبار چیست باید بگوییم که به معنای حمل و نقل زمینی است که توسط انواع ماشین باربری انجام می گیرد. شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند به نام شرکت های باربری شناخته می شوند که وظایف متعددی در قبال مشتریان دارند.
اکنون که به پرسش اتوبار چیست پاسخ دادیم نوبت به این می رسد تا به جوانب مختلف آن بپردازیم. در حال حاضر صنعت حمل و نقل به عنوان یک صنعت پر رونق در تمام جهان شناخته می شود. زیرا جابجایی از طریق چند راه مانند هوایی ، دریایی ، ریلی و زمینی قابل انجام است. هر کدام از این روش ها دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را برای برخی از انواع باربری مناسب می کند.
مقایسه اتوبار با سایر روش های حمل و نقل
اگر بخواهیم اتوبار را با سایر روش های حمل و نقل مقایسه کنیم باید به نکاتی در راستای مزایای اتوبار بپردازیم.
سرعت بیشتر
حمل و نقل زمینی نسبت به سایر روش ها مانند دریایی و ریلی سرعت بیشتری دارد. زیرا انواع ماشین باربری می توانند کشتی و قطار سریع تر به مقصد برسند. اغلب شرکت های حمل و نقل معتبر از رانندگان با تجربه و ماهر در این امر استفاده می کنند. زیرا آن ها با فوت و فن رانندگی در شرایط مختلف آشنا هستند و می توانند بار را در کوتاه ترین زمان ممکن و ایمن ترین روش به مقصد برسانند. البته لازم به ذکر است که هزینه باربری زمینی نیز ارزان تر خواهد بود.
ارزان تر
همان طور که در بالا اشاره کردیم هزینه حمل و نقل زمینی نسبت به سایر روش ها مانند هوایی ، دریایی و ریلی کمتر است. این امر به دلایل مختلف مانند مصرف سوخت و نوع وسیله حمل و نقل می باشد. اغلب افراد برای حمل و نقل هایی مانند اسباب کشی ، ارسال محموله به خارج از شهر و … از اتوبار استفاده می کنند.
مطمئن تر
دلیل مطمئن بودن اتوبار چیست ؟ آیا امنیت بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد ؟ پاسخ مثبت است. اتوبار به دلایلی از جمله ایمن تر بودن مسیرهای جاده ای ، سبک بودن ماشین باربری نسبت به وسایلی از جمله هواپیما و … ایمن تر است و راننده می تواند بار را در مدت زمان کوتاه تری به مقصد برساند.
انواع اتوبار چیست ؟
انواع اتوبار شامل دو بخش است که می توان به اتوبار درون شهری و اتوبار برون شهری اشاره کرد. هر کدام از این روش ها دارای شرایطی هستند که به آن ها می پردازیم. همچنین برای اطلاعات بیشتر از انواع اتوبار و قیمت کرایه آن ها می توانید از اپلیکیشن حمل و نقل بار استفادهکنید و علاوه بر سهولت انتخاب در زمان خود نیز صرفه جویی کنید.
اتوبار درون شهری
معمولا از اتوبار درون شهری برای حمل و نقل وسایلی مانند اسباب منزل استفاده می شود. شرکت های باربری که خدمات متنوعی را به شما ارائه می دهند مناسب ترین نوع ماشین باربری را نیز برای شما در نظر می گیرند تا به وسیله آن بتوانید یک باربری مناسب را تجربه کنید. اغلب ماشین هایی که مشغول حمل و نقل درون شهری هستند جزو ماشین های سبک و نیمه سنگین می باشند. زیرا باید تردد آن ها در شهر مجاز باشد. به همین دلیل وانت ، نیسان ، کامیونت جزو بهترین گزینه ها برای رفت و آمد در شهر محسوب نمی شوند. سرعت مجاز این ماشین ها مانند ماشین های سواری است و باید قوانین مربوط به رانندگی درون شهری را رعایت کنند.
اتوبار برون شهری
اتوبار برون شهری نوع دیگری از اتوبار به شمار می رود که برای آن باید از ماشین های مناسب استفاده کرد. کامیون ، تریلی ، خاور جزو مناسب ترین انواع ماشین باربری محسوب می شوند که قابلیت تردد خارج از شهر را دارند. سرعت مطمئنه برای این ماشین ها بیشتر از ماشین های سواری و کوچک است به همین دلیل مجوز تردد درون شهری را ندارند. رانندگانی که برای این نوع از اتوبار انتخاب می شوند باید مهارت بیشتری در رانندگی داشته باشند. زیرا پیمودن مسیر طولانی و جاده ای خطراتی در پی خواهد داشت. به طور مثال رانندگی در فصل زمستان ممکن است راننده را درگیر شرایط جوی خطرناک مانند برف و بوران کند.
صدور بیمه نامه های باربری برای اتوبار و خدمات باربری بین شهری ضروری است زیرا ریسک بیشتری دارد. این بیمه نامه ها که به صورت الکترونیکی صادر می شوند ریسک ناشی از خطرات مختلف مانند واژگونی خودرو ، آتش سوزی و سرقت را پوشش می دهند و مشتری می تواند با پرداخت هزینه ای بیشتر اقدام به صدور بیمه نامه کند.
انواع ماشین برای اتوبار چیست ؟
کامیونت
کامیونت همان خاور است که ابعادی کوچک تر از کامیون و بزرگ تر از وانت دارد. این ماشین باربری قابل تردد درون شهر است که می توان از آن برای باربری هایی مانند اسباب کشی منزل استفاده کرد. هر کدام از ماشین های باربری دارای ظرفیت مشخصی است که باید حد آن را رعایت کرد. به طور مثال کامیونت دارای ۳ تن ظرفیت می باشد که نباید بیشتر از آن کار کشید. زیرا باعث فشار مضاعف به سیستم داخلی و موتور کامیونت خواهد شد.
کامیون
کامیون ها جزو ماشین های باربری خارج از شهر به شمار می روند. اگر بخواهیم بگوییم که جایگاه کامیون در اتوبار چیست باید عرض کنیم که اغلب باربری های خارج از شهر به وسیله این ماشین انجام می شود. کامیون ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها دارای خصوصیات ویژه ای می باشد. ه طور مثال کامیون های جفت محور دارای حداکثر ۱۰ تن ظرفیت هستند اما کامیون های تک محور ظرفیت پایین تر و قابلیت تردد درون شهر را دارند.
کامیون اتاق دار
کامیون هایی که به نام کامیون اتاق دار شناخته می شوند دیواره آن ها حدود ۱.۵ متر ارتفاع دارد که موجب می شود تا بار به خوبی در آن جای گیرد. دیواره اتاق این نوع از کامیون ها بسیار مقاوم است و می تواند از بار در شرایط مختلف آب و هوایی مراقبت کند. بسیاری از کالاها مانند برنج و تره بار و همچنین مصالح ساختمانی به وسیله این نوع از ماشین باربری حمل می شوند.
کامیون کفی
کامیون های کفی دارای کاربری متنوعی هستند که اغلب در صنعت راه سازی و حمل ماشین های سواری از آن ها استفاده می شود. بخش باربری کامیون های کفی فاقد هر گونه لبه و دیواره است و این امر سبب می شود تا بارگیری و تخلیه بار به راحتی انجام شود.
کامیون سقف دار
کامیون سقف دار یا مسقف نوع دیگری از انواع کامیون است که برای مواقعی استفاده می شود که شرایط جوی و اقلیمی مناسب نیست و راننده احتمال می دهد که در طول مسیر درگیر بارش باران و برف شود. همچنین بارهایی که نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند باید توسط کامیون های مسقف حمل شوند. سقف این کامیون ها از متریال مختلفی مانند پارچه تولید می شود که مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی و جوی دارد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]