فریت بار چیست و چه کاربردی دارد ؟

فریت بار

معنی  فریت بار  ارسال بار به خارج از کشور است. این نوع از حمل و نقل یکی از چندین روش باربری است که می تواند به طرق هوایی، ریلی، جاده ای و دریایی انجام شود. در این مطلب شما را با جوانب مختلف فریت بار ، مراحل آن، ممنوعیت ها و …. آشنا می کنیم.

اگر زیاد سفر می کنید و یا در حوزه باربری فعال هستید حتما واژه فریت بار برای شما واژه ای آشناست. این کلمه به معنای انتقال بار به خارج از کشور است. فریت بار می تواند در حوزه مسافران و یا تاجران انجام شود. به عبارتی دیگر تصور کنید که در فرودگاه هستید و قصد سفر دارید اما وزن بار شما از میزان مورد نظر بیشتر است. در این شرایط باید مازاد بار را از طریق فریت بار به خارج از کشور بفرستید. و یا اینکه اگر شما تاجرید و دائما در حال ارسال محموله هایی متشکل از کالا، اشیا و … هستید نیز باید از این روش باربری بین شهری و بین کشوری استفاده کنید.

اغلب شرکت حمل و نقل بین شهری و موسسات و اپلیکیشن حمل و نقل بار  که در زمینه حمل و نقل فعالیت می کنند قادر به ارائه خدمات مربوط به فریت بار نیز هستند. هر شخص حقیقی و یا حقوقی نیز می تواند با مراجعه به این شرکت ها از خدمات باربری آن ها که از جمله این خدمات  باربری آنلاین  نیز هست از خدمات مربوط به فریت بار نیز بهره مند شوند.

انواع فریت بار کدامند ؟

زمینی 

یکی از مشکلاتی که می توان در خصوص حمل و نقل زمینی فریت بار مطرح کرد این است که شرکت های باربری نمی توانند مقدار کمی از بار شما را از طریق زمینی جابجا کنند. بلکه از نظر هزینه برای آن مقرون به صرفه نخواهد بود. شما در صورتی می توانید از روش زمینی و جاده ای برای حمل بار استفاده کنید که مقدار آن زیاد باشد و به تعداد ماشین های زیادی برای باربری احتیاج داشته باشد.

هوایی 

معمولا فریت بار را با روش هوایی می شناسند و واقعیت هم این است که استفاده از هواپیماهای تجاری بهترین گزینه برای باربری در خصوص تجارت و مازاد بار است. زیرا محاسن زیادی برای شما و شرکت حمل و نقل دارد. به طور مثال استفاده از هواپیماهای تجاری محدودیت های کمتری برای شما دارند و امنیت آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود.

ریلی

متاسفانه در کشور ایران انجام فریت بار از طریق قطار و ریل راه آهن میسر نیست. زیرا به دلیل تحریم هایی که در این خصوص وجود دارد ما نمی توانیم محموله ای را به کشورهای امریکا و اروپا صادر کنیم. البته ناگفته نماند که استفاده از خدمات ریلی در این خصوص می تواند درون کشور و بین استان ها و شهرهای مختلف توسط شرکت های حمل و نقل بین شهری  انجام شود و محدودیتی شامل آن نمی شود.

دریایی 

حمل و نقل دریایی محدودیت زیادی را شامل حال شما نمی کند اما متاسفانه معایب زیادی دارد. سرعت پایین باربری موجب می شود تا زمان زیادی را در انتظار بمانید تا محموله به مقصد برسد. مورد دیگری که جزو معایب حمل و نقل دریایی می شود این است که اگر شما صاحب بار با بیش از ۳۰۰ کیلو وزن باشید باید حتما برای انتقال آن از کانتینر استفاده کنید. اجاره کانتینر نیز هزینه بالایی میطلبد و برای شما توجیه اقتصادی ندارد.

فریت بار

مراحل انجام فریت بار چیست ؟

پس از اینکه به تعریف فریت بار و انواع آن پرداختیم نوبت به این می رسد تا با مراحل آن آشنا شوید. شما در اولین مرحله باید حتما مجوز آن را از فرودگاه دریافت کنید. این مجوز باید از همان فرودگاهی اخذ شود که شما قصد نقل و انتقال بار را دارید و به هیچ عنوان نمی توانید مجوز را از یک فرودگاه دیگر بگیرید و در فرودگاه دیگری اقدام به انتقال بار کنید.

بعد از اینکه مجوزهای لازم را از فرودگاه دریافت کردید باید محموله و بار را به نحو احسن بسته بندی کنید. بسته بندی باید به نحوی باشد که بر اثر ضربه و یا فشار دچار صدمه نشود به گونه ای که اگر محموله یا بار شما زیاد و غیرقابل حمل به روش های دیگر نبود بهتر است حتی از کانتینر استفاده کنید. بهترین روش این است که شما از پلاستیک های حباب دار استفاده کنید و سپس آن را درون کارتن قرار دهید. پس از انجام این کار باید به دایره گمرکی مراجعه کنید و مراحل بعدی را انجام دهید.

پس از اینکه مراحل اولیه گمرکی را انجام دادید نوبت به دریافت و اخذ پته سبز از گمرک می رسد. پس از این مرحله باید به شرکت ها و موسسات حمل و نقل که فریت بار انجام می دهند مراجعه کنید و برای گرفتن بارنامه  اقدام کنید.در عصر جدید و در حال حاضر که اکثر کارها به صورت اینترنتی و الکترونیکی  از جمله انواع باربری های بین شهری و کشوری انجام می شوند  بارنامه ها نیز  به صورت الکترونیکی صادر می شوند و این مساله امنیت بار را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. زیرا بارنامه های الکترونیکی جای هیچگونه دستکاری و جعل را ندارند. بعد از دریافت بارنامه می توانید به دایره فوریت مراجعه کنید و برای قرار دادن تگ بر روی کالا و بار اقدام کنید.

ممنوعیت های فریت بار کدامند ؟ 

قطعا در انجام فریت بار شما دارای برخی از محدودیت ها و ممنوعیت ها هستید که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید. به طور مثال هر گونه شی ، مایع و …. که می تواند امنیت هواپیمای تجاری را خطر بیندازد شامل این ممنوعیت می شود.

اسلحه یکی از مهم ترین اقلام در خصوص محدویت های حمل و نقل است. مایعاتی مانند الکل و اتانول به دلیل اشتعال زا بودن می تواند باعث ایجاد خطر برای محیط داخلی هواپیما باشد. پس حمل و نقل آن ها از این طریق نیز ممنوع می باشد.

اگر قصد دارید اشیای عتیقه و میراث کشور را از طریق فریت بار خارج کنید بهتر است منصرف شوید . زیرا آن ها هم در لیست ممنوعیت ها قرار دارند. برای ارسال عکس و فیلم نیز باید حتما مجوزهای لازم را داشته باشید تا بتوانید حمل و نقل آن را انجام دهید.

فریت بار

بارنامه فریت بار چیست و چه امکاناتی دارد ؟ 

بارنامه یکی از مهم ترین مواردی است که برای انواع بار صادر می شود. اطلاعات مختلفی مانند نوع بار، وزن، تاریخ ارسال، تاریخ دریافت و …. بر روی آن درج می شود. در سال های گذشته که صدور بارنامه ها به صورت دستی بود و امکان صدور الکترونیکی آن وجود نداشت دستکاری و جعل در آن صورت می گرفت. اما با  پیشرفت تکنولوژی نه تنها در رابطه با حمل بار اینترنتی بلکه دیگر هیچ گونه نگرانی از بابت دستکاری و جعل بارنامه ها  وجود نخواهد داشت.

شماره هایی که بر روی بارنامه درج می شوند ۱۱ رقم است و ۳ رقمی که در سمت چپ آن قرار می گیرد بیان کننده کد شرکت هواپیمایی می باشد.

مدارکی که برای فریت بار مورد نیاز است و باید حتما آن ها تحویل دهید شامل پاسپورت و کپی آن، کارت ملی و کپی، بلیط و کپی است. همچنین مواردی مانند کد ملی و آدرس نیز مدارک مورد نیاز دسته بندی می شود.

تفاوت فریت بار و کارگو چیست ؟

پس از اینکه شما را با جوانب مختلف فریت بار از جمله انواع آن ، مراحل انجام و ممنوعیت های آن آشنا کردیم نوبت به این می رسد که به تفاوت میان فریت بار و کارگو اشاره کنیم. زیرا بسیاری از افراد تفاوت این دو واژه را نمی دانند. به طور کلی حمل و نقل هوایی به دو نوع فریت بار و کارگو دسته بندی می شود.

تفاوت فریت بار و کارگو چیست ؟

نوع بار

به عبارتی ساده می توان گفت که ارسال بارهای خصوصی به کشور دیگر فریت بار نام دارد و به ارسال بارهای تجاری کارگو می گوییم. تصور کنید شما به عنوان یک فرد معمولی قصد دارید به یک کشور دیگر سفر یا مهاجرت کنید. اما قبل از آن باید تمام لوازم مورد نیاز خود را به آن کشور ارسال کنید. در این شرایط باید از خدمات فریت بار استفاده کنید. اما این موضوع برای افراد غیر معمولی که اغلب تاجر هستند متفاوت خواهد بود.

افرادی که تاجر هستند و به کشورهای مختلف به قصد خرید اجناس سفر می کنند باید اجناس خریداری شده را به کشور مورد نظر بفرستند. ارسال این نوع از بارها که جنبه تجاری دارد به وسیله کارگو انجام می شود. حمل و نقل به وسیله راه های هوایی صورت می پذیرد.

نوع پرواز

نوع پرواز فریت بار از نوع تجاری است. شاید این سوال برای شما به وجود آید که حمل و نقل بارهای تجاری باید به وسیله پرواز تجاری انجام شود نه فریت بار ! در صورتی که این طور نیست. حمل و نقل بارهای تجاری با هواپیماهای مخصوص مثل هواپیماهای بسیار غول پیکر و بزرگ مانند بلوگا انجام می شود. نوع دیگری از هواپیماهای غول پیکر که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرند به نام آنتونف ۲۲۵  شناخته می شود.

نکته ای که باید در هنگام استفاده از پرواز فریت بار یا کارگو در نظر داشته باشید این است که باید دو هفته قبل از پرواز با یکی از شرکت های حمل هوایی بار هماهنگ کنید. زیرا انجام مراحل به زمان نیاز دارد. لازم به ذکر است که معمولا حمل و نقل فریت بار ۲ الی ۳ روز قبل از پرواز مسافر انجام خواهد شد.

بارهای فریت بار چگونه شناسایی می شوند؟

برخی از افراد تصور می کنند که باید بر روی جعبه های مورد حمل اطلاعاتی از جمله نام ، نام خانوادگی ، آدرس و .. را بنویسند. در صورتی که این موضوع در خصوص حمل و نقل زمینی انجام می شود نه حمل و نقل هوایی ! هر کدام از شرکت های هواپیمایی در دنیا دارای یک کد مخصوص هستند که قابل شناسایی است. به طور مثال اگر بخواهیم شرکت های هواپیمایی ایران را مثال بزنیم باید بگوییم که کد شرکت هواپیمایی ماهان ۵۳۷ و ایران ۰۹۶ می باشد. برای حمل و نقل هوایی نیز مانند سایر روش های حمل و نقل ، بارنامه صادر می شود. در این شرایط یک برجسب بر روی محموله درج می شود که علاوه بر شماره ۱۱ رقمی بارنامه شاهد قید کردن اطلاعاتی از جمله مبدا ، مقصد ، وزن بار ، تعداد جعبه ها و … هستیم. به همین دلیل بارهایی که از طریق فریت بار به کل جهان ارسال می شوند به راحتی قابل شناسایی خواهند بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.