همه چیز درباره شغل کامیونداری

شغل کامیونداری 

شغل کامیونداری ” یکی از مشاغل حساس ، پر خطر و همچنین پردرآمد در تمام جهان محسوب می شود. در کشور ایران نیز این شغل بسیار مورد توجه است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب شما را با ” شغل کامیونداری ” و جوانب مختلف آن آشنا کنیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید. از ” شغل کامیونداری ” چه می دانید ؟ رانندگی کامیون یکی از شغل های بسیار حساس و پرچالش به حساب می آید . در بیشتر کشورها رانندگان کامیون می بایست گواهینامه منحصربه‌فرد که در کشور ایران اساس یک قانون است داشته باشند . علاوه بر این بایستی به بعضی از کلیات مرتبط با تعمیرات و اصول مکانیک خودروها آشنائی داشته باشند .

نمی توان گفت که تمام افرادی که قصد دارند به ” شغل کامیونداری ” بپردازند نمی توانند یک راننده حرفه ای و تمام قد در این عرصه شوند. زیرا باید مراحل مختلفی را بگذرانند و تجربیات لازم را کسب کنند. به طور مثال آن ها باید در اولین مرحله شاگرد شوفری را تجربه نمایند و بسته به پارامترهای متعدد از جمله این که خودشان مالک کامیون می‌باشند یا این که برای صاحب و مالک کامیون کار می کنند , چه کامیون و با چه ظرفیتی در اختیار دارند , فردی عمل می کنند یا این که برای شرکت حمل و نقل بین شهری، یا این که اداره خاصی و … . درآمدشان نیز مختلف است .

اگر میخوای راجب شغل کامیونداری بدونی تا پایان این مقاله با وزمه همراه باش.

 

تاثیر آب و هوا بر شغل کامیونداری 

راننده کامیون در هفته بایستی به تعداد ساعات مشخصی کار کند . ولی اکثر وقت ها به صورت نامنظم و در بخش اعظمی از مواقع در شب ها رانندگی خواهند کرد . رانندگان باربری بین شهری به طور معمول روزهای متعددی را از منزل بدور می باشند . آن‌ها بایستی بتوانند در شب ها و هر جور آب و هوایی رانندگی نمایند . شرایط آب و هوایی و جوی در افزایش تجربه رانندگان بسیار موثر است. در مطالب پیشین به ” آب و هوای خطرناک برای کامیون ” اشاره کردیم و در آن مطلب ذکر کردیم که شرایط جوی مانند مه ، طوفان ، تگرگ و …. می تواند به شدت برای راننده و مدیریت کنترل او تاثیرگذار باشد. همچنین به ارائه راهکارهایی در این خصوص پرداختیم. اگر شما یک راننده تازه کار هستید به شما پیشنهاد می کنیم که به سراغ این مقاله بروید تا بیشتر با ” شغل کامیونداری ” آشنا شوید.

 

وظایف راننده کامیون 

در این بخش مواردی را تحت عنوان ” وظایف راننده کامیون ” خدمت شما عزیزان عرض می کنیم تا بیشتر با این شغل پر خطر و حساس آشنا شوید. کامیون داری تنها شامل رانندگی نمی شود بلکه موارد زیادی در آن دخیل است.

برنامه ریزی 

از مهم ترین فاکتورها برای یک راننده کامیون توانایی برنامه ریزی است. زیرا او بهتر از هر کس می تواند زمان حرکت ، رسیدن به مقصد و تخلیه بار را مشحص کند و از تاخیر در آن بپرهیزد. عدم مسئولیت پذیری در این مساله قطعا برای او مشکل ساز خواهد بود.

توانایی محاسبه 

بسیاری از رانندگان کامیون حرفه ای و با سابقه می توانند وزن بار را تخمین بزنند. آن ها به خوبی می دانند که کدام بار برای کامیون آن ها مناسب و کدام یک نا مناسب می باشد. همچنین کمک و امداد در بارگیری و همچنین تخلیه بار نیز یکی دیگر از مواردی است که رانندگان کامیون باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند.

توانایی رانندگی در مسیرهای مختلف 

یک راننده کامیون باید توانایی رانندگی در مسیرهای مختلف را داشته باشد. شرایط آب و هوایی متغیر است و بهتر است که رانندگان قبل از شروع به حرکت آب و هوای جاده را بررسی کنند تا در طول مسیر به مشکلی بر نخورند.

 

اطمینان از ایمنی بار 

بارگیری از مهم ترین مراحل محسوب می شود. قطعا تمام بارها نیاز به ایمنی دارند و یکی از حساس ترین وظایف در ” شغل کامیونداری ” بررسی و چک کردن ایمنی بار است. زیرا در صورتی که بار از ایمنی لازم و کافی برخوردار نباشد ممکن است در حین رانندگی دچار آسیب شود. بیمه هایی تحت عنوان بیمه های باربری و وبیمه های مسئولیت وجود دارند که در صورت بروز حادثه برای وسیله نقلیه ، راننده و بار می توانند جبران خسارت کنند. در مطالب پیشین به هر دوی این بیمه ها ، خصوصیات و ویژگی های آن ها اشاره کردیم.

مهارت های فنی 

یک راننده حرفه ای و با سابقه حتما می داند از وظایف ” شغل کامیونداری ” آشنایی به تمام قطعات کامیون و مهارت های فنی است . زیرا اغلب راننده ها در جاده تنها هستند و اگر مشکلی در سیستم داخلی کامیون و موتور آن به وجود آمد باید خودشان دست به کار شوند و ایراد را برطرف کنند.

مهارت و علم موردنیاز برای شغل رانندگی کامیون 

  • عشق و علاقه فراوان به رانندگی و تبحر داشتن در آن
  • بضاعت و توان رانندگی به تنهایی و با تمرکز زیاد برای برهه زمانی طولانی
  • رفتار مناسب با بقیه رانندگان در حین مسیر و چگونگی نشان دادن واکنش مطلوب و کم خطر در مواجه با رانندگان خطاکار در جاده ها
  • دور اندیشی از مسایل ایمنی راه و خودور و رعایت کلیه آن ها
  • گزارش نویسی برای برخی از رانندگان که در شرکتهای باربری بزرگ و در سطح بین المللی مشغول به کار هستند.
  • قدرت بدنی مطلوب و توانایی تحمل دشواری های ” شغل کامیونداری ” همچون رانندگی طولانی در جاده
  • تعویض لاستیک پنچر و یا این که تعمیرات ابتدایی کامیون در زمانی که دسترسی به مکانیک نیست

میزان درآمد راننده کامیون 

فاکتورهای متعددی از جمله نوع دفتر , میزان ساعات و خدمات کاری , میزان سوابق , مدل قرارداد با کمپانی اتوبار و … در میزان درآمد رانندگان کامیون اثر گذار است . اما داده های دقیقی که بازگوی میانگین درآمد این رانندگان در سرزمین باشد , در دستزس نمیباشد .

درآمد این شغل در بعضی از کشورهای عالم عبارتند از :

ایالات متحده

 میانگین درآمد هر ساله رانندگان کامیون ۳۷٫۷۷۰ دلار ( برای تمامی شغل ها ۳۳٫۸۴۰ دلار ) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخری آمارها در سال ۲۰۱۳ , ۳۸٫۲۰۰ دلار بوده است .

استرالیا

 میانگین درآمد هر ساله رانندگان کامیون ۵۵٫۰۰۰ دلار ( قبلی از کسر مالیات ) است .

انگلستان

 میانگین درآمد هر ساله در‌این شغل برای اشخاص مبتدی حدود ۲۶٫۰۰۰ دلار , اشخاص زبده ۳۸٫۰۰۰ دلار و رانندگان مواد سوختی و شیمیایی حدود ۵۳٫۰۰۰ دلار هست .

مزایا و معایب شغل رانندگی کامیون چیست؟

مزایای شغل کامیونداری بی تردید برای آن ها که به شغل کامیونداری عشق و علاقه متعددی دارند پررنگ‌تر است . در ادامه به جالب ترین و مهم ترین مزایای این شغل حساس اشاره می کنیم.

رئیس خود هستید!

درصورتی که مالک کامیون میباشید , خودتا انتخاب می کنید که چه زمان‌هایی را بارگیری نمایید و چه زمان‌هایی استراحت فرمائید . این‌که بیشتر در چه مسیرهایی بارگیری داشته باشید هم برعهده شما است .

قابلیت و امکان سفر کردن در شهر و کشورهای گوناگون ! 

 اکثر وقت ها مردمان امید دارند که سفری دور جهان داشته باشند , شما با تعیین شغل رانندگی کامیون این قابلیت و امکان را برای خویش مهیا کردید که تمام شهرهای کشور ایران را نظاره کنید و در‌صورتی‌که راننده ترانزیت می باشید هم می توانید از کشورهای دیگر هم بازدیدهای کوتاه داشته باشید .

معایب شغل کامیون داری 

زمان و مسافت‌های طولانی در جاده 

تحت عنوان راننده کامیون شما نیازمند آن می‌باشید که زمان‌های طولانی را پشت فرمان کامیون بگذرانید .

دوری از  خانواده و عزیزان 

به دلیل آنکه شما زمان‌ بسیار زیادی را در جاده سپری می کنید از منزل و خانواده دوران زمان بیشتری را به دور خواهید بود .

 

نکات مهم برای کامیونداران 

چک لیست تهیه کنید !

نگه داشتن برنامه فقط در ذهن تان ، سبب می شود تا آن را سریعا فراموش کنید. شغل کامیونداری ایجاب می کند که برای جلوگیری از فراموش کردن کارها چک لیست تهیه کنید و تمام کارهایی که قرار است در طول روز انجام دهید را در آن یادداشت کنید. بهتر است این لیست را شب قبل از خواب مرور کنید. واقعیت این است که نوشتن کارها بر روی کاغذ به ذهن شما نظم می دهد و سبب می شود تا آرامش بیشتری داشته باشید. زیرا وظیفه ذهن بسیار فراتر از نگه داشتن برنامه های شماست. پس زمانی که این موارد را بر روی کاغذ یادداشت می کنید مقداری از ظرفیت ذهنی شما خالی می شود و جا برای سایر اطلاعات باز خواهد شد.

 

 

تمرکز خود را از دست ندهید ! 

یکی از کارهایی که باید در شغل کامیونداری به آن توجه ویژه ای داشته باشید حفظ تمرکز است. اغلب رانندگان حرفه ای و حتی تازه وارد می دانند که چک کردن مداوم تلفن همراه و شبکه های اجتماعی می تواند ذهن آن ها را خسته کند. زیرا پیگیری مداوم اخبار ، دنبال کردن حاشیه ها و از همه مهم تر درگیر شدن با حاشیه می تواند به طور کلی تمرکز را از شما بگیرد. برای جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می کنیم ساعت مشخصی را در طول روز تعیین کنید و فقط در آن ساعت به تلفن همراه خود و شبکه های اجتماعی وارد شوید. حفظ تمرکز نه تنها در شغل کامیونداری بلکه در بسیاری از کارهای دیگر مانند مطالعه در هنگام کنکور ، امتحانات و …. توصیه می شود.

از آلارم ها استفاده کنید ! 

اگر به هر دلیلی نمی توانید برنامه روزانه تان را بر روی کاغذ یادداشت کنید پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که تمام موارد را در تقویم های دیجیتالی ثبت کنید. این تقویم ها قابلیت این را دارند تا در موعد مقرر آلارم و هشدار دهند و شما را از انجام کارها باخبر کنند. این نوع از تقویم ها بر خلاف تقویم های سنتی ، سخنگو هستند و همین امر سبب شده تا از طرفداران زیادی برخوردار باشند.

زودتر از موعد حرکت کنید ! 

نه تنها رانندگان قدیمی بلکه رانندگان تازه وارد به خوبی می دانند که ممکن است در طول مسیر دچار اتفاقات غیر قابل پیش بینی مانند ریزش کوه ، ترافیک و تصادف شوند. به همین دلیل توصیه می کنیم که همیشه زودتر از موعد حرکت کنید. زیرا در بارنامه روز حرکت از مبدا و روز رسیدن به مقصد قید می شود و اگر شما نتوانید سر موقع به مقصد برسید جریمه خواهید شد.

یکی از روش هایی که می تواند از دیر رسیدن شما به مقصد جلوگیری کند این است که قبل از حرکت تمام جوانب احتیاط را بررسی کنید. به طور مثال نرم افزارهای مختلفی وارد دنیای مجازی و دیجیتال شده که این امکان را در اختیار شما قرار می دهند که از وضعیت اقلیمی مقصد مطلع شوید. بارش بارف و باران ، بوران و … از مواردی است که در این اپلیکیشن ها اعلام می شود و شما می توانید قبل از حرکت تمام نکات لازم را رعایت کنید.

از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودین از شما سپاسگزاریم.می توانید جهت راحت تر شدن امور در حمل و نقل بارهایتان از اپلیکیشن حمل و نقل بار استفاده بفرمایید.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.