بیمه باربری چیست ؟ معرفی انواع آن

بیمه باربری دارای انواع مختلفی است که بر اساس فاکتورهای متفاوتی تقسیم بندی می شوند. به طور مثال بیمه صادراتی یکی از انواع بیمه باربری محسوب می شود که مخصوص بارهایی است که برای کشورهای خارجی حمل می شوند. در این مطلب به بررسی سایر بیمه نامه های باربری و جوانب مختلف آن ها می پردازیم.

انواع بیمه باربری

بیمه باربری به عنوان یک ضمانت برای بار و کالا در نظر گرفته می شود و به نحوی سالم رسیدن آن به مقصد را تضمین می کند. این بیمه ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها برای بارهای مختلفی تهیه می شوند. در ادامه شما را با انواع بیمه باربری آشنا می کنیم.

بیمه وارداتی

همان طور که از نامه بیمه وارداتی مشخص است برای کالاها و بارهایی منظور می شود ک مبدا آن ها خارج از کشور و مقصد آن ها داخل کشور می باشد. به طور مثال وارد کردن محصولاتی مانند ماشین های خارجی نیازمند داشتن بیمه باربری وارداتی است.

بیمه صادراتی 

بیمه صادراتی برعکس بیمه وارداتی است. از این نظر که مبدا کالا و بار داخل کشور و مقصد آن خارج از کشور است. اگر قصد دارید تولیدات خود را به کشورهای دیگر صادر کنید باید قبل از آن بیمه صادراتی را برای بار تهیه کنید تا تضمینی برای سالم رسیدن آن وجود داشته باشد.

بیمه ترانزیت 

بیمه ترانزیت یکی دیگر از انواع بیمه های باربری به شمار می رود که به دو بخش مختلف تقسیم بندی می شود. ترانزیت به معنای حمل و نقل کالا از یک کشور به یک کشور دیگر از راه جاده است. اگر در بین راه باربری بین شهری مجبور به عبور از یک جاده داخلی شد و به عبارتی به یک کشور در مسیر خود برخورد کرد و از جاده آن عبور کرد به نام ” بیمه ترانزیت عبوری ” نامیده می شود. اما اگر این حمل و نقل به مسیر داخلی برخورد نکرد و فقط از جاده بین دو کشور عبور داشت به آن ” بیمه ترانزیت غیر عبوری ” گفته می شود.

بیمه داخلی

اگر قصد دارید بار را درون کشور جابجا کنید و از یک شهر به شهر دیگر بفرستید شامل بیمه داخلی می شوید. البته بیمه باربری داخلی نیز خود دارای چند نوع مختلف است که می توان به بیمه درون شهری و بین شهری اشاره کرد. البته بیمه های باربری محصولات کارخانه ای نیز در این دسته قرار می گیرند. قوانینی که بر انواع بیمه داخلی حکم فرماست بر اساس قوانین همان کشور تعریف می شود.

بیمه داخلی مسئولیتی را بر عهده بیمه گر قرار می دهد. به این معنی که اگر کالا در حین بارگیری، حمل و نقل و تخلیه بار دچار هر گونه آسیبی شد شرکت مربوطه اقدام به پرداخت خسارت کند. اتفاقات غیر مترقبه مانند صاعقه، سرقت، آتش سوزی و … نیز شامل این بیمه می شوند و بیمه شونده در قبال پرداخت هزینه می تواند بار را در برابر بسیاری از عوامل بیمه کند.

بیمه باربری

مزایای استفاده از بیمه باربری چیست ؟ 

قطعا استفاده از بیمه باربری مزایای زیادی را نصیب صاحبان بار می کند که مهم ترین آن تضمین سلامت بار تا رسیدن به مقصد است. هنگامی که سلامت بار تضمین می شود صاحبین آن تمایل بیشتری به حمل و نقل و تجارت پیدا می کنند و خیالشان از جوانب مختلف راحت می باشد. زیرا خسارت مالی آن ها به حداقل می رسد .

مزایای بیمه های باربری فقط مختص به صاحبین بار نیست بلکه شرکت حمل  و نقل بین شهری و موسساتی که در عرصه حمل و نقل فعال هستند نیز با آرامش بیشتری به فعالیت خود ادامه می دهند و بسیاری از دغدغه های خود را بر دوس بیمه می گذارند زیرا می دانند که ریسک آن ها را در برابر عوامل مختلف پوشش می دهد.

صدور بیمه نامه بر اساس چه فاکتورهایی انجام می شود ؟ 

جالب است که بدانید صدور انواع بیمه باربری بر اساس موارد و فاکتورهای مختلفی صورت می گیرد و به عنوان مثال نمی توان یک بیمه ثابت برای تمام بارهای ترانزیت در نظر گرفت. در اپلیکیشن حمل و نقل بار صدور بیمه نامه نیز به صورت الکترونیکی می باشد. در این بخش به بررسی این عوامل و ذکر نمونه هایی در این خصوص می پردازیم.

صدور بیمه نامه بر اساس وسیله باربری 

وسیله حمل و نقل از مهم ترین فاکتورها در صدور بیمه نامه های باربری است. قطعا بیمه نامه ای که برای کامیون صادر می شود به طور کلی با بیمه نامه ای که برای هواپیما صادر می شود متفاوت است. مبلغی که برای بیمه کردن بار از طریق هواپیما و کشتی پرداخت می شود به مراتب بیشتر از ماشین های باربری مانند وانت ، نیسان و کامیون است. پس در اولین مرحله باید به نوع وسیله حمل و نقل در صدور بیمه باربری توجه کرد.

صدور بیمه نامه بر اساس نوع کالا 

نوع کالا در صدور بیمه نامه بسیار موثر است. تمام کالاها را نمی توان به یک نوع بیمه کرد. بلکه بر اساس خاصیتی که دارند باید مورد توجه قرار بگیرند. به طور مثال حمل بارهایی مانند الکل و مواد اشتعال زا به مراتب خطرناک تر از حمل میوه و تره بار است. به همین دلیل نرخ بیمه کردن آن ها بسیار متفاوت خواهد بود. به طور کلی هر چه که کالا دارای حساسیت بیشتری در برابر ضربه و عوامل محیطی باشد نرخ بیمه کردن آن بیشتر خواهد بود. چون مسئولیت شرکت در برابر حمل این کالاها هم بیشتر است و باید خسارت بالاتری برای آن بپردازد.

صدور بیمه نامه بر اساس نوع بسته بندی 

مورد مهم دیگری که در خصوص صدور بیمه باربری وجود دارد نوع بسته بندی کالا و بار است. روش های متفاوتی در این باره وجود دارد که بر اساس نوع کالا انجام می شود. به طور مثال برای بسته بندی لوازم و اسباب خانه باید از کارتن و جعبه استفاده کرد اما برای حمل بارهایی با وزن و حجم زیاد مانند مواد غذایی باید از کامیون های یخچال دار بهره گرفت.

بیمه باربری

مراحل دریافت خسارت از شرکت بیمه گر 

اگر در حین حمل بار اتفاق غیر منتظره ای افتاد که شما را وادار به دریافت خسارت از شرکت بیمه گر کرد باید مراحل زیر را برای دریافت خسارت مالی طی کنید.

  • در اولین مرحله باید به شرکت بیمه گر اعلام حادثه کنید. شما موظف هستید ظرف مدت ۵ روز بیمه گر را مطلع کنید در غیر این صورت هیچ خسارتی به شما تعلق نخواهد گرفت.
  • بعد از اینکه بیمه گذار اقدام به مطلع نمودن شرکت بیمه گر کرد آن ها اقدام به بازدید از کالا و بار می کنند و جوانب مختلف آن را بررسی خواهند کرد.
  • در این مرحله اقدام به تهیه و جمع آوری مدارک لازم از خسارت ، میزان خسارت و نوع آن می کنند. ممکن است بار بر اثر مواردی مانند سرقت یا صاعقه از بین رفته باشد. باید تمام مدارک دال بر این موضوع در دست شرکت بیمه گر باشد.
  • پس از بررسی تمام موارد شرکت بیمه گر موظف است تمام حقوق و خسارت بیمه گذار را بر اساس آیین نامه و قوانینی که بیمه باربری وجود دارد پرداخت کند و هیچ گونه کوتاهی در این خصوص نکند. اگر شرکت بیمه گر در این باره دچار تخلفی شد بیمه گذار می تواند اعلام شکایت کند.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.